На російському космічному кораблі "Союз МС-22" сталася серйозна аварія

Коментарi:

На космічному кораблі "Союз МС-22" можуть вийти з ладу прилади.

Як повідомляють джерела «ріа новини», зараз фахівці «роскосмосу» думають, як забезпечити прийнятний тепловий режим роботи обладнання.

«Ситуація дуже серйозна – аварія сталася в системі терморегулювання корабля, яка підтримує правильну температуру та вологість. В результаті прилади корабля можуть вийти з ладу – він перегріватиметься на Сонці і замерзатиме в тіні Землі», – розповів співрозмовник агентства.

Читайте також Секретний супутник міноборони росії впав, не пропрацювавши двох місяців

У четвер, 15 грудня, російські космонавти мали вийти у відкритий космос, щоб встановити радіатор на модуль «Наука». Проте близько 4:00 за московським часом було виявлено падіння тиску у системі терморегуляції корабля. Після сигналу однієї із систем діагностики космонавти виявили витік, потім було ухвалено рішення перервати роботи у відкритому космосі.

У трансляції NASA було видно, що із «Союзу МС-22» б'ють фонтани технічної рідини. Космонавт Анна Кікіна за допомогою камери на маніпуляторі ERA зробила фото та відео зовнішньої поверхні "Союзу". Фахівці розпочали вивчення зображень, буде проведено повторний огляд. Наразі системи МКС працюють штатно, екіпаж перебуває у безпеці.

Через загрозу приладам "Союзу" старт наступного пілотованого корабля "Союз МС-23", запланований на 16 березня 2023 року, можуть перенести на більш ранній термін.