Король футболу Пеле перебуває у лікарні у тяжкому стані

Коментарi:

Триразовий чемпіон світу і найвеличніший футболіст в історії Пеле перебуває у лікарні у важкому стані.

82-річний Пеле, якому рік тому видалили пухлину, було госпіталізовано до Сан-Паулу у вівторок, тоді повідомлялося, що це був звичайний щомісячний візит.

Минулого тижня Пеле діагностували респіраторну інфекцію, і в п'ятницю лікарня Альберта Ейнштейна в Сан-Паулу повідомила, що його стан стабільний.

Однак, за повідомленнями з Бразилії від 3 грудня, які були незалежно підтверджені Бі-бі-сі, Пеле більше не реагує на хіміотерапію і перебуває при смерті.

Слова підтримки великому футболісту надходять із усього світу.

"Моліться за короля", – написав нападник збірної Франції, одна із зірок нинішнього чемпіонату світу Кіліан Мбаппе.

Триразовому переможцю чемпіонату світу у вересні 2021 року видалили пухлину з товстої кишки, і з того часу він регулярно проходив лікування.

Капітан збірної Англії Гаррі Кейн сказав: «Нам дуже сумно чути новини про його хворобу, але ми бажаємо йому здоров'я, не лише я, а й уся збірна Англії. Він надихає, неймовірна людина».

Країна-господиня чемпіонату світу з футболу Катар продемонструвала свою підтримку Пеле у суботу, висвітливши будівлі написом «Одужуй швидше».

Стадіон "Лусаї" в Досі, де 18 грудня пройде фінал чемпіонату світу, і вежа "Аспайр" поряд зі стадіоном "Халіфа" були прикрашені фотографіями Пеле у його знаменитій футболці з номером 10.

Пеле (його справжнє ім'я Едсон Арантес ду Насіменту) досі є найкращим бомбардиром збірної Бразилії за всю історію, забивши 77 голів у 92 іграх та вразивши ворота суперників у чотирьох турнірах чемпіонатів світу.

«Сантос», єдиний бразильський клуб, за який він грав, написав у Twitter: «Весь світ бажає вам всього найкращого, королю Пеле».