Де і як зберігати криптовалюту: кілька надійних варіантів

Коментарi:

Сьогодні є багато варіантів зберігання цифрових грошей. Кожен з них має свої особливості та призначений для певних цілей. Характеристики того чи іншого способу слід вивчити заздалегідь.

Надійні способи зберігання криптовалюти

Кожен, хто стикається з цифровими грошима, ставить питання про їх зберігання. Варіантів кілька, але чи вони надійно захистять крипту? Подані нижче способи це цілком забезпечують, але питання варто вивчити більш детально.

Bitcoin Core – перша скарбничка для крипти

Біткоїн – перша в цифрову валюту – була створена 2009-го анонімом з ніком Сатоші Накамото. Їм був розроблений перший криптокошелек – Bitcoin-qt. Пізніше він отримав назву Bitcoin Core і до цього моменту є одним з найпопулярніших методів зберігання монет, у тому числі найкращих онлайн-казино, де розрахунки виробляються криптою.

Це спеціальна програма, що дозволяє не тільки зберігати, а й оперувати біткоінами. Для відповідних дій необхідно знати два спецкоди – відкритий (що знаходиться в публічному доступі) та закритий (унікальний особистий). Завантажити на комп'ютер може кожен охочий.

Основні категорії криптоплатформ

Перед вибором платформи для зберігання крипти необхідно розуміти, у чому різниця між ними. Загалом усі гаманці можна поділити на:

  1. Холодні. Використовуються рідко, відключені від Інтернету. Що робить їх надійними та безпечними, але непридатними для перекладів.
  2. Гарячі. Застосовуються часто, підключені до Мережі. Ризик крадіжки вмісту є, але можна надсилати та отримувати крипту.
  3. Легкі. Є простим додатком, де можна здійснювати транзакції.
  4. Важкі. Передбачає завантаження всієї блокової платформи та займає багато місця. Більш функціональний.

Примітно, що коли гарячий гаманець відключається від Інтернету, він стає холодним. І навпаки. Головний плюс гарячих криптогаманців – зручність і функціональність, оскільки для їх використання завантаження блокчейна не потрібне.

Онлайн гаманець

Альтернативою згаданим варіантам є онлайн гаманці. Це все скарбнички, які можна потрапити виключно через браузер ПК. Такі гаманці – це, як правило, інтернет-сервіси, призначені для зберігання та операцій із криптою. З плюс у тому, що нічого не потрібно завантажувати.

Браузерні розширення

Це легке програмне забезпечення, зручне в експлуатації, яке дуже широко використовується для зберігання цифрових монет. На відміну від онлайн скарбничок, вони передбачають самостійний контроль користувача безпеки пристрою. Якщо ПК упіймає вірус, можуть бути проблеми.

Скачуються криптогаманці

Є класичний варіант холодної скарбнички, що передбачає завантаження блокчейна. Достатньо важка версія, але дуже надійна. Встановивши гаманець, користувач може вимкнути його від Інтернету, тим самим виключивши доступ до вмісту.

Апаратні рішення

Йдеться про невеликий пристрій, призначений для надійного збереження особистих ключів, крипти та транзакцій. Доступу до Інтернету апарати не мають, тому вони безпечні. Для переказу слід приєднати гаманець до ПК, запровадити рахунок отримувача та суму. Надсилання здійснюється натисканням реальної кнопки.

Мультивалютна скарбничка

Це окремий вид криптопилок, де можна зберігати різні активи. Такі гаманці бувають декількох форматів: онлайн, дестктопні, мобільні та апаратні. За бажання їх можна зробити холодними або гарячими, що також просто, як перейти на будь-який сайт. На сьогоднішній день це найпопулярніший варіант, що пояснюється зручністю. Якщо власник бажає оперувати з різними активами, йому не доведеться качати окремі скарбнички для кожного типу крипти.

Отже, сьогодні існує чимало методів зберігання цифрових грошей. Кожен має свої особливості та характеристики, на які потрібно звертати увагу.