У Севастополі готують тридцять шахедистів-мопедистів, в Каланчаку ніде класти покалічених, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на шосту ранку 23 листопада щодо російського вторгнення

Розпочалася 273 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Минулої доби противник завдав п’ять ракетних ударів по населених пунктах Харківської та Донецької областей, здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та містах і селах.

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник веде позиційну оборону, покращує фортифікаційне обладнання позицій, не припиняє артилерійських обстрілів позицій наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро. Направив ствольну та реактивну артилерію на Дудчани, Качкарівку, Новотягинку, Токарівку, Понятівку, Антонівку і Дніпровське Херсонської області, а також на Херсон.

Спостерігається додаткове обладнання противником оборонних рубежів вздовж ділянки автошляху Каховка – Мелітополь.

У Севастополі на базі навчального закладу триває тритижнева підготовка 30 операторів безпілотних літальних апаратів російського та іранського виробництва. Окупаційні війська продовжують нести втрати. Так, у лікарні в Каланчаку не вистачає ліжок для поранених загарбників. А до Великих Копанів доправлено ще 40 поранених.

21 листопада у Запорізькій області біля Пологів знищено ЗРК С-300 та 5 одиниць військової техніки Окрім того, 40 військовослужбовців отримали поранення. Неподалік Веселого було знищено блокпост , 15 поранено, а у Мелітополі було поранено 30 окупантів.

Українська авіація протягом доби завдала три удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів, а воїни ракетних військ і артилерії уразили пункт управління противника.