На Миколаївщині запустили одну із підстанцій, знищених російськими окупантами

Коментарi:

Енергетики повертають електропостачання на деокуповані території

З одного з районів Миколаївської області російських окупантів вибили лише два тижні тому.

Сьогодні ці громади по можливості повертаються до нормального життя. Багато хто з місцевих жителів залишився без дому... А ті, у кого вдома вціліли, з березня живуть без газу, води та світла.

Енергетики працювали без вихідних, щоб максимально швидко повернути електропостачання до деокупованих сіл та міст.

Поки вибухотехніки розмінують місцевість, фахівці «Миколаївобленерго» вже працюють на перевірених ділянках – латають, ремонтують, замінюють пошкоджене внаслідок бойових дій енергетичне обладнання.

«Вже виведено в роботу одну з підстанцій на нещодавно деокупованій території. Бойові дії наробили тут біди – лінію живлення перетворили на "лахміття", вивели з ладу силове обладнання і пошкодили ізоляцію. Енергетикам знадобився тиждень, щоб усунути десятки обривів проводів, поломки, виявлені дефекти та налагодити безперебійну роботу трансформаторного обладнання», – повідомили у «Миколаївобленерго».

Ще більші зусилля вимагатимуть комплексного оновлення електромереж та налагодження надійного розподілу електроенергії мешканцям звільнених населених пунктів.

«Енергетики роботи не бояться і працюватимуть не покладаючи рук, доки споживачі знову не будуть підключені», – запевняють у «Миколаївобленерго».