На лиманах, річках та водосховищах Миколаївщини риба "евакуювалася" до зимувальних ям

Коментарi:

У Миколаївській області почалася осінньо-зимова заборона на лов риби в зимувальних ямах.

Продовжиться вона до весняно-літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2023 року.
З настанням холодів у водоймищах відбуваються зміни, що впливають на поведінку риб. У них різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, уповільнюються процеси зростання та реакції на подразники, знижується частота серцевих скорочень. У цей час риба дуже вразлива, тому вона збирається в косяки і прямує до зимових ям.
Для спокійного сну водних біоресурсів у зимовий період Миколаївський рибоохоронний патруль видав наказ. У ньому визначено водойми та місця, де вводиться заборона на риболовлю.
За вилов риби у зимувальних ямах передбачено адміністративну відповідальність за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Якщо лов ведеться ще й браконьєрськими знаряддями, то передбачено штраф у розмірі від 1700 до 6800 гривень або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією засобів промислу та всього видобутого.
Зазначимо, що у водоймах Миколаївської області визначено 44 місця розташування зимувальних ям – від Дніпро-Бузького, Бузького та Тилігульського лиманів – до Інгулу, Інгульця, Південного Бугу, Синюхи та ще дев'яти водосховищ.