У Херсоні знайшли чотири камери тортур та знаряддя російських катів

Коментарi:

Звірства окупантів на півдні України.

Прокурори на Херсонщині спільно з поліцейськими та експертами провели огляди чотирьох приміщень, де під час захоплення міста окупанти утримували людей і жорстоко їх катували.

Прес-центр офісу Генпрокурора, повідомляє, що в окупацію російські військові та працівники спецслужб рф знайшли їх в Херсонському ізоляторі тимчасового тримання, слідчому ізоляторі та райвідділі поліції, де прописалися псевдоправоохоронні органи.

Про це свідчать виявлені документи, у тому числі так звані посвідчення представників окупаційної поліції, графіки чергувань, розклеєні позначки чергова частина, кабінет слідства, кримінальний розшу і кулі в стінах. У камерах та підвалах щодо людей застосовувалися різні методи тортур, фізичне та психологічне насильство", – йдеться у повідомленні.

Під час слідчих дій із постраждалим у підвалі офісної будівлі, де окупанти також влаштували катівню, знайшли частину металопластикової труби, наручники та інші речі.

Наразі встановлюються потерпілі. Йде досудове розслідування у межах кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК).

Робота із встановлення місць розташування катівень та незаконних місць утримання людей триває. Правоохоронці продовжують збирати доказову базу задля встановлення правосуддя над російськими військовими.