Операція зі звільнення Кінбурна від окупантів проходить у "режимі тиші"

Коментарi:

Сили оборони України продовжують бойову роботу зі звільнення Кінбурнської коси.

Але це військова операція проводиться у режимі тиші.

«Специфіка ситуації полягає у географічній особливості. Коса об'єднана з сушею через Херсонську область та ворог підтягує сили з окупованої території. Тому він може дозволяти собі поповнювати там резерви навіть після того, як ми завдаємо враження», – пояснила подробиці спікер оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Бойова робота з Кінбурнської коси триває, і як тільки буде результат, то військові обіцяють про нього повідомити. Зараз це військова операція в режимі тиші, – сказала речниця.

За її словами, географічно район Кінбурнської коси не дозволяє зібрати там занадто велике скупчення військ, коса з усіх боків оточена водою.

– До того ж погода на нашому боці. В цей час дуже штормить, і утриматися там навіть просто перебуваючи на місці неможливо. Дуже потужні вітри, шторми – навіть природа змиває та зливає ворога з цієї землі, – сказала Гуменюк.

Наталя Гуменюк каже, що для Сил оборони така погода «швидша за плюс».

Територію Кінбурнської коси необхідно очистити ще й тому, що йдуть переговори про приєднання порту в Миколаєві до зернової угоди і потрібно, щоб там була можливість працювати там безпечно.