На правому березі Дніпра не вщухають обстріли, в Криму – нова фаза прихованої мобілізації, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на шосту вечора 21 листопада щодо російського вторгнення

Триває 271 доба героїчного протистояння Української нації.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території. Завдав авіаційний, два ракетні удари та здійснив 10 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ вздовж лінії зіткнення.

На Криворізькому та Херсонському напрямках ворог створює ешелоновану систему оборони, удосконалює фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів, не припиняє артилерійські обстріли позицій наших військ і населених пунктів на правому березі Дніпра. Вів вогонь з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по Осокорівці, Гаврилівці, Миловому, Шляховому, Веселому, Висунці, Велетенському, Станіславу та Херсону.

В Криму тривають заходи прихованої мобілізації до лав окупаційних військ. Зокрема, в Сімферополі, 19 листопада відбулася нарада за участі так званих керівників силових структур з представниками управління міста та головами селищних рад. Головним питанням збіговиська було невиконання визначених кількісних показників мобілізації.

З 21 листопада представники так званих військових комісаріатів та поліції розпочали вручення повісток під підпис.

Українська авіація протягом доби завдала удару по району зосередження противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони, в свою чергу, уразили пункт управління, склад паливно-мастильних матеріалів та район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.