Байдену виповнилося 80 років – він найстаріший президент в історії Америки

Коментарi:

У неділю, 20 листопада, президенту США Джо Байдену виповнилося 80 років.

Він залишається найстаршим головою Білого дому в історії Америки. Мало того, має намір балотуватись на другий термін.

20 січня 2023-го виповниться рівно два роки від дня інавгурації Байдена — формальна середина його чотирирічного терміну. Саме тоді 46-й президент США має намір офіційно оголосити про те, чи висуватиме він свою кандидатуру на вибори 2024 року.

Попередній рекордсмен – 40-й президент США Рональд Рейган – залишив Білий дім у віці 77 років.

Байден щодня займається спортом та підтримує здорову вагу. Після тривалих поїздок за кордон його графік зазвичай помітно більш щадний, і більшу частину вихідних він проводить у будинку своєї сім'ї в Делавері — хоча помічники кажуть, що це не пов'язано з віком, оскільки інші лідери США також часто віддавали перевагу легшому графіку після закордонних поїздок.

У звітах про медичний огляд президента США, опублікованих майже рік тому, вказувалося, що Байден «придатний до держслужби» і здатний виконувати покладені на нього обов'язки без жодних обмежень.

«Президент Байден залишається здоровим, енергійним чоловіком, здатним успішно виконувати обов'язки президента, у тому числі головою виконавчої влади, главою держави і головнокомандувачем», — резюмував особистий лікар Байдена, О'Коннор у листопаді 2021 року.