Затримано колишню чиновницю зі Снігурівки, яка під час окупації очолила в місті російську адміністрацію

Коментарi:

Жінка намагалася втекти із міста, але СБУ вчасно її знайшла

СБУ затримала 56-річну мешканку Снігурівки, яка добровільно пішла на співпрацю з окупантами та працювала у них головою військово-цивільної адміністрації Снігурівки та Снігурівського району.

Про це повідомили у СБУ та Миколаївській обласній прокуратурі.

Колаборантка виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Також пропонувала «місця» у лавах окупаційної адміністрації, займалася документами, необхідними для видачі «гуманітарної допомоги» та розподіляла виплати, що видаються окремій групі місцевого населення окупованої Снігурівки.

Жінка намагалася залучати місцевих жителів, з якими вела бесіди та пропагувала нібито покращення життя та підтримку з боку російської федерації серед місцевих жителів. Окремо у прес-службі СБУ зазначили, що чиновниця підтримувала репресивні заходи рашистів на території регіону.

У злочинну діяльність жінка намагалася залучати місцевих жителів, з якими проводила відповідні співбесіди та пропагувала нібито покращення життя та підтримку з боку російської федерації серед місцевих жителів.

Після звільнення району зловмисниця намагалася втекти на тимчасово непідконтрольну територію на півдні України. Проте не встигла. Співробітники Служби безпеки встановили її місцезнаходження та затримали.

Зрадниці вже повідомили про підозру в частині 5 статті 111-1 («Колабораційна діяльність») Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 18 листопада, чиновниці обрали запобіжний захід. Згідно з матеріалами клопотання, вина підозрюваної повністю підтверджується наявними доказами, зокрема протоколом допиту самої жінки. Вона повідомила, що 1 серпня по 19 жовтня добровільно очолювала апарат «Голови ВДА м.Снігурівка» та отримували як зарплату 115 тис російських рублів.

На судовому засіданні остання пояснила, що погодилася обійняти посаду, аби покращити своє матеріальне становище.

Внаслідок цього суд відправив підозрювану під варту без можливості внесення застави.

Як вдалося з'ясувати, йдеться про Наталію Худину. Їй загрожує позбавлення волі до 10 років.