Очаківські «морські котики» йшли дном річки, щоб звільнити українське село

Коментарi:

Найважча спільна операція 73-го морського центру СпН та Іноземного легіону

Сили спецоперацій України розповіли про спецоперацію зі звільнення населеного пункту на Херсонщині разом із Іноземним легіоном.

Це інтерв'ю – можливість побачити та почути з перших вуст, що справді ховається за новинами про звільнення чергового населеного пункту від росіян.

У селі на Херсонщині окупанти зробили опорні пункти із захоплених будинків місцевих мешканців. Знищення передових постів противника з подальшим просуванням углиб доручили зведеному загону воїнів 73 морського центру СпН і Іноземного легіону.

Оператор 73 центру розповів, як розгорталися події. Бійці підійшли до села на човнах, а передова група складалася з водолазів, які прокладали свій шлях дном річки.

"Здебільшого всі штурмові групи пересувалися на човнах-гумках, проте ми мали головну варта – троє людей, які пішли на ластах – два хлопці з іноземного легіону і я.

Висувались до цього місця, робили певну безпеку сектора. На той час, коли підійшли човни, ми змогли пробити цю стежку і вийшли фактично на берег.

Відразу зробили швидкий кидок до першого будинку та почали перекатами зачищати – будинок за будинком. Біля четвертого ми почули стрілянину з кулемета, і зрозуміли, що час діяти".

"Багато сказаного ще не можна викладати в загальний доступ, тому що є речі про які ще рано говорити, а також задля подальшої безпеки наших воїнів. Утім, усе викладене у матеріалі має свою велику цінність і є частиною нашої спільної історії", – розповіли у 73 -му морському центрі СпП їм кошового отамана Антіна Головатого.