Суд Гааги засудив Гіркіна та трьох його спільників до довічного ув'язнення за збитий над Донбасом «Боїнг»

Коментарi:

Окружний суд Гааги заочно засудив колишнього «міністра оборони» самопроголошеної Донецької народної республіки Ігоря Гіркіна до довічного ув'язнення у справі про збитий у 2014 році пасажирський «Боїнг».

Аналогічні заочні вироки отримали ще двоє фігурантів справи: Сергій Дубинський (громадянин Росії – на липень 2014 року старший офіцер ГРУ армії Росії у відставці) та Леонід Харченко (громадянин України – на липень 2014 року командир розвідпідрозділу ГРУ ДНР). Олег Пулатов, громадянин Росії, на липень 2014 року підполковник запасу ВДВ армії Росії, був визнаний невинним.

Літак "Малайзійських авіаліній", що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився на Донеччині 17 липня 2014 року. Загинули 298 людей — усі пасажири та екіпаж. З них 193 особи були громадянами Нідерландів, тому країна взяла на себе провідну роль у розслідуванні аварії. Судові слухання у цій справі точилися з весни 2020 року. Слідчі дійшли висновку, що лайнер збили з «Бука», доставленого до ДНР із 53-ї зенітної ракетної бригади ППО в Курську.