З моря Одесу атаковано «Калібрами» та ракетами повітряного базування

Коментарi:

Обстановка на півдні Україні станом на 13.00 17 листопада

Обстановка на Південнобузькому напрямку та у Таврійській операційній зоні складна та напружена, проте контрольована Силами оборони.

Противник обладнує оборонні рубежі на лівому березі Дніпра, а також веде перегрупування, у тому числі для посилення угруповань військ на інших напрямках.

У Каховці російські загарбники мінують об’єкти інфраструктури та знищують вежі стільникового зв’язку.

Протягом ночі зі ствольної артилерії та «Градів» ворог обстрілював позицій наших військ та прилеглі територіальні громади, щойно звільнені від окупантів у Херсонському та Бериславському районах.

На світанку, з напрямку Чорного моря ворог завдав удару крилатими ракетами типу «Калібр» по об’єкту логістики в Одесі. Пошкоджено навколишні будівлі підприємств та установ.

Трохи згодом, противник спрямував шість ракет повітряного базування з винищувачів Су-30 в напрямку одеського узбережжя. Силами та засобами ППО ракети знищено над морем.

Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони протягом ночі, виконували вогневі завдання та наносили вогневі удари по позиціях ворога та районах зосередження живої сили, техніки та озброєння, розгорнутих на лівому березі Дніпра.

Втрати противника за минулу ніч дорозвідуються.

В корабельному угрупованні ворог збільшив кількість носіїв крилатих ракет. Наразі, їх три, один з яких – підводний. До залпу готові до два десятки ракет типу «Калібр». Загалом, корабельне угруповання ворога налічує 10 кораблів та катерів, які продовжують маневрувати у ракетобезпечному районі, вздовж південно-західного узбережжя Криму.