9 кг наркоти, гроші та зброя: у Миколаєві затримали банду наркоторговців

Коментарi:

Ватажок налагодив повний цикл: від вирощування конопель до збуту з рук в руки

У Миколаєві поліцейські затримали 42-річного наркоторговця. Правоохоронці провели 10 одночасних обшуків у будинку фігуранта та двох його спільників. У ході яких вилучили 9 кг канабісу та психотропну речовину «Альфа-PVP» на загальну суму 600 тисяч гривень. А також банківські картки, мобільні телефони, пакети із замком Zip-Lock, гроші, автомобіль, перероблений, за попереднім оглядом, пневматичний пістолет та 46 набоїв до нього калібром 5,6 мм.

Як з'ясувало слідство, організатором банди був 42-річний миколаївець. У себе на дачі він вирощував коноплі. Там же переробляв та зберігав.

У помічники він узяв 53-річного знайомого та 47-річну жінку, які налагодили схему збуту наркоти.

Ватажок передавав їм уже готовий товар. А ті особисто зустрічалися з клієнтами, передаючи пакетики за готівку чи після переказу на картку. Вартість однієї дози становила 350 гривень.

За оцінками поліції щомісяця банда збувала близько 2 кг канабісу, заробляючи при цьому приблизно 75 тисяч гривень.

Сьогодні всім трьом зловмисникам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України, а це незаконне провадження, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Наразі підозрюваним суд обрав запобіжні заходи у вигляді арешту, повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області.