3 способи профілактики остеохондрозу

Коментарi:

Переважно остеохондроз у людей, які мало рухаються. Це офісні працівники, айтішники, дизайнери та всі, хто днями на проліт веде сидячий спосіб життя.

Як хвороба остеохондроз досить поширений, виділяють три види в залежності від пошкодженого відділу хребта. Докладніше про способи лікування хвороби ви можете дізнатись на oxford-med.com.ua. Поговоримо про профілактику та можливі методи скинути напругу.

Лікувальна фізкультура як активність

Зазвичай при неправильних функціях міжхребцевих дисків руху, спорт та будь-яка активність приносять болючі відчуття. Лікувальна фізкультура чи ЛФК працює у щадному режимі. Вона дозволяє:

  • розвантажити суглоби;
  • зміцнити м'язи;
  • відновити дієздатність хребта.

Завдяки комплексам вправ хребет підтримується, а хвороба припиняє прогресувати. Особливо важливо це при захворюваннях грудного відділу, де страждає кровообіг.

Фізіотерапія для кровообігу

При остеохондрозі фізіотерапія включає УВТ або ударно-хвильову терапію. Такий метод дозволяє усувати спазми на м'язах та покращувати кровообіг. Це допомагає живити тканини. Також у межах фізіотерапії доступні:

  • текар-терапія для регенерації тканин;
  • електротерапія для кращої роботи нервових закінчень;
  • знеболювання лазерами для біостимулюючого ефекту.

Фізіотерапію можна як допомогу організму почати самостійно відновлюватися.

Лікувальний масаж для комплексного підходу

Найчастіше при остеохондрозі лікар призначає лікувальний масаж як частину комплексного лікування. Консервативна терапія стає більш ефективною, а ймовірність рецидиву зменшується.

Під час лікування остеохондрозу призначають комплекс масажів через 3 місяці після основного медикаментозного лікування. Він забезпечує харчування хребта, покращення роботи хрящів та суглобів. Залежно від пошкодженого відділу та протипоказань масаж може бути легким чи мануальним.