Під час масованого удару в небі Миколаївщини збито 12 «Калібрів», запущених з Чорного моря

Коментарi:

Обстановка на півдні Україні – підсумок за 15 листопада – від ОК «Південь» ЗСУ.

Противник же продовжує фортифікаційне обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра та веде активну оборону по усій лінії зіткнення, яка розмежована Дніпром.

По обіді, ворог наніс масований удар ракетами повітряного та морського базування та дронами-камікадзе по території України. 23 крилатих ракети ракет були скеровані по територіальних громадах у зоні відповідальності Сил оборони півдня.

Силами та засобами зенітно-ракетних підрозділів ППО 5 крилатих ракет знищено над Миколаївщиною, одну – над Одещиною в Подільському районі, одну на Черкащині та три ракети у повітрі над Вінничиною.

Незважаючи на добру роботу нашої ППО , були влучання по об’єктах важливої інфраструктури Кіровоградської, Вінницької областей та РТЦК. Пошкоджень та руйнувань зазнали також об’єкти енергетичної інфраструктури у Бериславському районі Херсонщини та на Криворіжжі.

Під час масованих ракетно-дронових атак по Україні ворог, в нашій зоні відповідальності, завдав удар по об’єктах критичної інфраструктури Кіровоградщини, Криворіжжя та Вінничини. Тривають роботи з відновлення. Жертв немає.

З літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95/Ту-160 було здійснено пуски крилатих ракет Х-101 з напрямку Каспійського моря та з Ростовської області.

З акваторії Чорного моря зафіксовано пуски крилатих ракет морського базування типу "Калібр". В нашій зоні відповідальності 22 крилаті ракети збито силами та засобами ППО, ще одну – підрозділом Сухопутних військ. 12 ракет знищено над Миколаївщиною, сім – над Херсонщиною, дві – над Дніпропетровщиною, по одній над Одещиною і Вінничиною.

Також над Одещиною збито дрон-камікадзе типу «Shahed-136», над Миколаївською областю – 9 таких дронів. Над Херсонщиною знищено ударно-розвідувальний безпілотник ворога типу "Оріон".