СБУ виявила у Херсоні списки агентів ФСБ

Коментарi:

Співробітники Служби безпеки України знайшли у Херсоні засекречені документи ФСБ Росії, в яких містилася інформація про їхніх агентів-колаборантів.

Про це прес-служба СБУ повідомила 16 листопада у Telegram.

За інформацією СБУ, серед вилученого були «зобов'язання» агентів щодо конфіденційної співпраці з ФСБ, справи, повідомлення агентів про результати виконання завдань, а також «протоколи обшуків» у квартирах херсонців.

Служба встановила, що агенти давали наведення російським окупантам на місця перебування українських патріотів. Також вони, зазначили у СБУ, брали участь у незаконному переслідуванні місцевих жителів у сфабрикованих «кримінальних справах».

«Виявлено задокументовані факти викрадення та тортури потерпілих, а також пограбування їхніх будинків під виглядом проведення обшуків. Співробітники СБУ отримали інформацію про те, що посібники агресора завербували кадрові співробітники ФСБ, які входили до складу «тимчасово-оперативної групи ВОГ-8». Саме її представники займалися координацією розвідувально-підривної та диверсійної діяльності на південному напрямку», – йдеться у повідомленні.

Вилучені матеріали було направлено на експертизу.