На лівому березі Дніпра війська РФ кидають укріплені рубежі та біжать на 20 км у тил, – ОК "Південь"

Коментарi:

Російські окупаційні війська на Херсонщині відійшли вглиб на 15-20 км від облаштованих рубежів на лівому березі Дніпра, щоб убезпечитись від обстрілів ЗСУ, але Сили півдня беруть під вогневий контроль логістику ворога.

Про це сьогодні, 15 листопада, заявила очільниця об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі "Еспресо ТБ".

"Гіпотетично вони можуть загрожувати (Херсону), тому що відстань дозволяє використовувати різні види зброї, але ми теж не стоїмо на місці та використовуємо контрбатарейну боротьбу, також маємо чим відповісти. У зв'язку з чим спостерігається певна активність ворожих військ на лівому березі Дніпра щодо просування углиб від берега на 15-20 км".

Гуменюк запевнила, що ЗСУ беруть під вогневий контроль логістичні наземні шляхи противника, тож легкого підвезення резервів та боєприпасів для окупантів не буде.

За її словами, на правому ж березі Дніпра продовжуються стабілізаційні заходи на деокупованих територіях, а це понад 4870 квадратних кілометрів.