Лавров, який називав Зеленського "маріонеткою Заходу", обурений, що Президент України не слухає цей Захід

Коментарi:

Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров, котрий постійно називав президента України Володимира Зеленського "маріонеткою Заходу", цього разу образився, що Зеленський уже нібито не слухає своїх "господарів".

Про це сьогодні, 15 листопада, Лавров заявив на прес-конференції саміту G20 в Індонезії.

"На рахунок сигналів Зеленському з боку Запалу. Чутки блукають, що американська адміністрація говорить Зеленському, щоб він був поговірливішим. З виступу Зеленського на засіданні G20 я виніс один висновок, що жодних порад Заходу (про переговори з Росією – ред.) він поки не слухає. Не перераховуватиму всього, що він сказав – але була войовнича риторика, русофобська, агресивна", – відшкодовувався Лавров.

Також він дуже образився, що Зеленський виступав у записі цілих 20 хвилин – тоді як іншим учасникам саміту давали не більше 3 хвилин – і "перебити його було неможливо, а вимикати запис, мабуть, не схотіли".

Він також звернув увагу на фразу Зеленського, яка нібито "найкраще характеризує зміст" його промови – вона була про те, що "висадка союзників у Нормандії 1944 року стала переломним моментом у Другій світовій війні". Лавров сказав, що журналісти висновки можуть зробити самі.

При цьому представник країни-агресора вкотре заявив, що "ЄС та НАТО давно є гібридними учасниками гібридної війни в Україні".

Він також додав, що Росія нібито "багаторазово вустами президента підтверджувала, що не відмовляється від переговорів", а нібито відмовляється Україна, яка навіть законодавчо закріпила, що не вестиме переговори з російським диктатором Путіним.