У Миколаївській області повідомили про підозру групі кримінальних авторитетів та «смотрящіх» у СІЗО та колоніях

Коментарi:

«Смотрящіе» провели «сходку» в місцях позбавлення волі – миколаївська поліція повідомила їм про підозру

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру дев’яти членам організованої злочинної групи за фактом організації та участі у злочинному зібранні (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 255-2 КК України).

Двом фігурантам цієї злочинної групи ще повідомлено про підозру за фактом встановлення та поширення злочинного впливу на території слідчого ізолятора (ч. 2 ст. 255-1 КК України).

До злочинної організованої групи входили особи неодноразово засуджені за тяжкі та особливо тяжкі (корисні та насильницькі) злочини. Вони відносили себе до так званих «кримінальних авторитетів» та наділили себе правом встановлювати правила поведінки серед засуджених осіб, які утримувалися в слідчому ізоляторі. Фігуранти все обговорювали на спільних зібраннях – «сходках», а також за допомогою мобільного зв’язку.

У ході обшуків у слідчих ізоляторах та виправних колоніях, розташованих на території Миколаївської, Одеської та Кропивницької областей, у зловмисників вилучено мобільні телефони, зарядні пристрої до засобів зв’язку, сім-карти та інші заборонені речі.

Одного з членів організованої злочинної групи, який перебував в цей час на свободі, 10 листопада затримано в порядку ст. 208 КПК України та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 780 тисяч гривень.

Протиправну діяльність викрили слідчі Головного управління Нацполіції в Миколаївській області спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань, СБУ в регіоні та працівниками Державної кримінально-виконавчої служби.

Пправоохоронці встановлюють осіб, які можуть бути причетними до злочинної діяльності вказаної групи. Слідство триває.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років та до 15 років.