«Миколаївобленерго» оцінює масштаби руйнувань енергоструктури прифронтових та звільнених районів

Коментарi:

У деяких населених пунктах світло з'явилося вперше за півроку. ЗСУ відтісняють ворога, а енергетики – відновлюють електропостачання прифронтових сіл

Ні, вони не були окуповані. Але з ранньої весни тут не було ні тихого дня, ні добраніч.

В одному з прифронтових сіл ворожими снарядами зруйновано практично всю інфраструктуру та велику кількість житлових будинків.

І хоча тут все ще неспокійно, проте військові дозволили спеціалістам АТ Миколаївобленерго на огляд місця для оцінки масштабів руйнування.

На перший погляд, ймовірність загоєння села стрімко наближалася до нуля. Крім пошкодженого в результаті одного з «прильотів» трансформатора, зруйновано опори повітряної лінії електропередач, та й самі дроти майже не вціліли. Не краща ситуація з електромережами й довкола – там, де також точилися бої, пролягала лінія фронту чи населені пункти тимчасово перебували в окупації.

Незважаючи на складність завдання, енергетики не відступили! Протягом 2 тижнів тут вирувала робота: відновлювали обладнання трансформаторних підстанцій, встановлювали нові опори ЛЕП, тягли нові дроти. Окрема подяка нашим партнерам, які не залишають «Миколаївобленерго» без допомоги – їх зусиллями була необхідна кількість матеріалів для загоєння населеного пункту (на 2,5 км відновленої мережі пішло 2 тонни дротів та майже півсотні стовпів).

Тиждень тому енергетики також уперше за півроку змогли прорватися до ще одного населеного пункту практично на кордоні Миколаївської області. Він також зруйнований, але незважаючи на це десята частина жителів відмовилася залишати село

Ці люди з нетерпінням чекали на момент, коли ситуація на фронті дозволить енергетикам дістатися місць ушкоджень і усунути їх. Через регулярні обстріли навколо і в самому населеному пункті практично не залишилося проводів, що уціліли, пошкоджена була і кабельна лінія електропередач.

Висотні роботи проводилися без автовишок – спецтехніку могли помітити та обстріляти ворожі сили. Отже, монтерам довелося підніматися на опори за допомогою спеціального приладдя.

Сьогодні, коли ми всі з радістю та надією зустрічаємо хороші новини про успіхи наших захисників, подвійне свято і у мешканців цих, ще нещодавно прифронтових, населених пунктів, адже вперше за півроку до їхніх будинків знову подається електроенергія.

Селяни так чекали на це, що активно допомагали відновлювальним роботам на фінальній стадії – допомагали енергетикам швидше протягнути нові дроти та загоєти вцілілі будинки.