Окупанти почали гатити по селах Херсонщини, звідки їх нещодавно викурили, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на шосту вечора 14 листопада.

Триває 264 доба російського широкомасштабного вторгнення. Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, продовжує обладнувати оборонні рубежі на лівому березі річки Дніпро. Водночас, веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Протягом доби окупанти завдали два ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснили 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів зазнали Дудчани, Золота Балка, Миколаївка, Милове та Чорнобаївка.

Через складну гуманітарну ситуацію у Луганській області, окупанти планують провести повну евакуацію цивільного населення з Кремінної, Сєверодонецька та Рубіжного вглиб окупованих територій.

За уточненою інформацією, підтверджено ураження пункту управління підрозділу окупаційних військ в Горлівці. Знищено сім вантажівок та дві гармати МТ-12 “Рапіра”. 15 загарбників поранено та пошкоджено 3 МТ-ЛБ. Інформація щодо загиблих окупантів уточнюється.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Воїни ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, а також сім районів зосередження живої сили та військової техніки.