Ворог обстріляв акваторію Дніпро-Бузького лиману

Коментарi:

Обстановка на півдні України станом на 13:30 13 листопада від ОК «Південь» ЗСУ

Обстановка в нашій зоні відповідальності, на південнобузькому та таврійському напрямках складна, але контролюється Силами оборони.

Нашими підрозділами на правому березі Дніпра з початку тижня деокуповано 179 населених пунктів на понад 4,5 тисячах квадратних кілометрів.

Противник продовжує оборонні дії та облаштування фортифікаційних споруд на лівому березі Дніпра. Також продовжує завдавати удари по критичній інфраструктурі, цивільних об’єктах і територіях тилових регіонів. В ніч з лівого берега Дніпра ворог обстріляв правий берег зенітно-ракетними системами С-300. Обійшлось без людських втрат.

Під ворожим вогнем з протилежного берега Каховського водосховища знов провели ніч мешканці Нікопольського району.

Реактивними системами залпового вогню й мінометом ворог продовжує обстрілювати і акваторію Дніпро-Бузького лиману. Жертв та руйнувань не зафіксовано.

Нашою авіацією завдано удар по районах зосередження ворожої техніки в Каховському районі, ракетними та артилерійськими підрозділами виконано 40 вогневих завдань.

В корабельному угрупованні в Чорному морі, що наразі складається з 14 кораблів, ворог тримає ракетоносій, споряджений вісьмома ракетами напоготові до використання.