Невдоволення путіним у Росії наростає як снігова куля, – ISW

Коментарi:

Після втрати Херсона

В рф путіну все важче заспокоювати частини високо ідеологізованого, який виступає за війну електорату через нездатність збройних сил виконати його максималістські цілі щодо повалення українського уряду та захоплення всієї території України, констатує американський Інститут вивчення війни (ISW).

Відхід рф з Херсона розпалює ідеологічний розкол між прихильниками війни та путіним, підриваючи впевненість у його прагненні та здатності виконати свої обіцянки у війні проти України.

На думку ISW, сумніви, що посилюються, в середовищі російських ультранаціоналістів щодо прихильності путіна російської ідеології зменшує його привабливість для націоналістів. У той же час мобілізація і високі втрати, мабуть, і надалі викликатимуть невдоволення у суспільстві.

У зведенні ISW наголошується, що після втрати Херсона канали соцмереж, пов'язані з ПВК "Вагнер", також повернулися проти Кремля, що дисонує з широкою підтримкою рішення про виведення російських військ серед військових блогерів і може призвести до подальшого посилення фракції силовиків.