Молоді миколаївські інтернет-шахраї обікрали банк на 5 мільйонів гривень. Фото

Коментарi:

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Група шахраїв шляхом несанкціонованого втручання у роботу міжнародних платіжних систем та використовуючи фіктивні транзакції від імені інтернет-магазину, що розташований у США, заволоділи коштами банківської установи. Зловмисники провели понад 30 таких шахрайських транзакцій. Привласнили понад 5 мільйонів гривень банку.

Детективи слідчого управління Миколаївської обласної поліції спільно зі працівниками управління стратегічних розслідувань за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили шахраїв. До цієї організованої групи входили шестеро мешканців Миколаєва віком від 19 до 26 років.

У ході обшуків поліцейські виявили та вилучили комп’ютерну техніку та інші речові докази, які молодики використовували у своїй злочинній діяльності.

Слідчі за процесуального керівництва прокуратури повідомили зловмисникам про підозру за відповідними статтями ККУ «Шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, вчинене в особливо великих розмірах».

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Нині вирішується питання про обрання аферистам запобіжних заходів. Правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної діяльності вказаної групи. Триває розслідування, повідомили в відділі комунікації поліції Миколаївської області.