ПВК «Вагнера» опублікувала відео страти кувалдою свого бойовика з числа ув'язнених

Коментарi:

Він побував у полоні ЗСУ та критикував Путіна.

Телеграм-канал, афілійований із ПВК «Вагнера», опублікував страшне відео страти ув'язненого Євгена Нужина. Інформацію підтвердило також джерело Gulagu.net у військовій компанії.

Чоловіка завербували до ПВК «Вагнера» у рязанській ІЧ-3. Там він відбував термін 24 роки за вбивство (ст. 105 ч. 2 КК), знищення чужого майна (ст. 167 ч. 2 КК), хуліганство (ст. 213 ч. 1 КК), замах на втечу з місця позбавлення волі (Ст. 313 ч. 2, ст. 30 ч. 3).

З етичних міркувань відео не публікуємо. Від його перегляду в мережі варто відмовитися людям із вразливою нервовою системою.

Відео змонтовано з двох частин: на першій – фрагмент інтерв'ю Нужина журналісту Юрію Бутусову після того, як він здався в полон (у тому інтерв'ю Нужин розповідає, як у Росії проходило вербування на фронт ув'язнених і про те, що він спеціально записався у ПВК". Вагнер", щоб здатися в Україні в полон і воювати проти РФ – ред.).

На іншій частині відео зображений чоловік у піксельній формі – його голова скотчем примотана до імпровізованої ковадла з цегли та бетону. Він каже, що він "Нужин Євген, 1967 року народження, вирушив на фронт щоб перейти на територію України і воювати проти росіян" і що "4 вересня здійснив свій план переходу на територію України".

Він також заявив, що 11 листопада нібито "перебував на вулицях Києва, де отримав удар по голові, знепритомнів і опинився в цьому підвалі", де йому повідомили, що його "судитимуть".

Після цього людина у військовій формі наносила потріб удар по голові великою кувалдою. "Засуджений" впав, і "кат" завдав ще одного удару кувалдою по обличчю. На цьому відео обривається.

Також російські паблики опублікували нібито коментар засновника ПКВ "Вагнер" Євгена Пригожина, в якому той зізнався, що розправу вчинили саме його найманці.

"Я волію дивитися історію в театрі. Що стосується окувалдованого, то в даному шоу видно, що він не знайшов щастя в Україні, а зустрівся з недобрими, але справедливими людьми. Мені здається, цей фільм називається "Собаці – собача смерть". Прекрасна режисерська робота, виглядає на одному диханні. Сподіваюся, під час зйомок жодна тварина не постраждала".

Варто зазначити, що заяви про те, що Нужина схопили у Києві, звучать неправдоподібно, оскільки військовополонені не можуть вільно гуляти містом.

Також російські паблики писали, що Нужина нібито повернули до Росії під час обміну.

Можливо, за допомогою такого відео в Росії намагаються відбити російські мобілізовані полювання здаватися в полон.

Про звірства "вагнерівців" відомо давно. А вбивства за допомогою кувалди найманці Пригожина використали ще з часів війни у Сирії. У мережі можна знайти свідчення, як у 2017 році у Сирії "вагнерівці" забили до смерті людину, четвертували тіло та спалили.