Найбільші сюрпризи Чорнобаївки: рідкісна РЛС для С-400 та засоби маскування рашистів

Коментарi:

Рашисти забули у Чорнобаївці коштовну та рідкісну РЛС 8Я6-К1 "Подлет"

Детальні відео з дрона вже колишньої бази армії РФ поблизу Херсону – Чорнобаївки продемонстрували доволі цікаві речі.

Особливо, якщо враховувати те, що удари по ній перетворились на доволі довгий серіал, який тривав з березня, аж по жовтень, поки не завершились через "нестачу реквізиту", пише Defense Express.

Зокрема, ворог дійсно перетворив територію аеродрому у суцільне сховище техніки, створивши розвинену мережу захисних споруд. І попри регулярні "бавовни", підриви складів з боєприпасами та методичне знищення рашистів, цей об'єкт функціонував доволі довгий час.

Більше того, на ньому розміщувались доволі коштовні одиниці військової техніки, які загнали у Чорнобаївку попри те, що вона була добре пристріляна.

Зокрема на відео потрапляє знищена станція РЕБ Р-330Ж "Житель", а також контрбатарейний радар "Зоопарк".

Але й це ще не все, бо на фото потрапила РЛС 8Я6-К1 "Подлет", яка призначена для видачі цілевказівки зенітно-ракетним комплексам типів С-300 та С-400.

І це вже друга такий радар, знищення якого задокументовано, при цьому на тому ж самому напрямі. Перший випадок знищення цієї новітньої РЛС був зафіксований у липні у районі Нової Каховки. Але цього разу, навіть попри те, що вона пошкоджена, є можливість детально дослідити всі її компоненти.

Також поки не ідентифікованими залишаються балони, якими заповнена вантажівка, з якої встигли зібрати все, включно з колесами та двигуном.

Але окрім знищенної техніки, на аеродромі знаходились візуально цілі вертольоти Мі-8 та Мі-24, які були захоплені рашистами ще у перші дні війни, а зараз повернулись "додому".