«Там зруйнували всю енергосистему»: українські енергетики оцінили ситуацію у звільненому Херсоні

Коментарi:

Російські військові перед відступом із Херсона повністю зруйнували енергосистему міста, заявив в ефірі «Суспільного» виконавчий директор енергохолдингу ДТЕК Дмитро Сахарук.

Потрібно подивитися на ті регіони, де взагалі немає світла. Це сьогодні звільнений Херсон. Там рашисти зруйнували всю енергосистему. Там не те що графіків, там взагалі немає електроенергії. Тут потрібно сконцентрувати зараз усі зусилля для відновлення електроенергії.

За словами Сахарука, на відновлення енергосистеми міста може знадобитися місяць, проте точніші терміни можна буде назвати лише після детального аналізу руйнувань.

«Ми готові надати людей, техніку, матеріали, щоб допомогти якнайшвидше відновити енергетичну інфраструктуру в Херсоні та на звільненій території Херсонської області», — додав Сахарук.

Пізніше про ситуацію у місті розповів радник мера Херсона Роман Головня. Він заявив, що у місті «гуманітарна катастрофа» — мешканцям критично не вистачає води, ліків та продуктів харчування. «Окупанти та колабораціоністи зробили все можливе, щоб ті люди, які залишилися в місті, максимально тяжко переживали ці дні очікування, тижні очікування, місяці», — цитує радника мера «Українська правда». За словами Головні, перші автомобілі з гуманітарною допомогою вже прибули до Херсона.