На саміті G20 в Індонезії глави держав не хочуть, щоб Лавров ліз на спільну фотосесію

Коментарi:

Через російську делегацію на саміті G20, лідери не робитимуть спільне фото.

Під час саміту G20, який відбудеться наступного тижня в Індонезії, світові лідери не робитимуть традиційного "сімейного фото". У британській The Guardian зазначили, що причиною цього є дискомфорт через присутність на саміті представників з РФ.

Світові лідери традиційно стоять разом для фотографування на початку самітів, які є джерелом цікавої динаміки, коли лідери спілкуються та вітають один одного на публіці. Однак на саміті в Індонезії, який розпочнеться наступного вівторка, фотографій не буде”, – пише видання.

І це незважаючи на те, як пише The Guardian, що там не буде путіна, а замість нього буде присутній глава МЗС Лаврів.

Як повідомлялося, традиційна фотосесія всіх учасників на саміті G20 у рамках зустрічі міністрів закордонних справ країн-учасниць також не відбулася через відмову міністрів закордонних справ фотографуватися з Лавровим.

Зазначимо, що країни ЄС візьмуть участь у саміті на Балі. У той час як Рим, Берлін, Мадрид та Париж, ймовірно, підтримуватимуть ізоляцію Росії, Китай цього не зробить. Індія та Саудівська Аравія не приєдналися до західних санкцій проти Москви, а Туреччина взяла на себе роль посередника між РФ та Україною.

Очікується, що президент України Володимир Зеленський виступить із відеозв'язку на першій панелі, присвяченій впливу війни на глобальну продовольчу безпеку. Інші теми, які обговорюватимуться – вплив війни на ціни на енергоносії та відновлення економіки після коронавірусу.