З Кінбурнської коси ворог б’є «Градами» по Миколаївському району

Коментарi:

Поточна оперативна обстановка на півдні Україні – підсумок за 11 листопада від ОК «Південь».

Обстановка в Таврійському операційному районі напружена, але контрольована.

Противник займає оборону вздовж лівого берегу Дніпра. Але й на правому триває схоже.

Ворог після відходу з правого берега основних підрозділів здійснив підрив Антонівських мостів з метою ускладнення подальшого пересування наших військ.

Сили оборони продовжують заходи з деокупації населених пунктів на Херсонському напрямку. Передові підрозділи наших військ дісталися правого берега Дніпра. Тривають заходи з виявлення та знищення противника в низці населених пунктів. Розпочато роботу й по обласному центру.

З Кінбурнської коси ворог бив "Градом" по Куцурубській громаді Миколаївщини. Без людських втрат.

Наша авіація двічі нанесла удар по скупченню техніки противника в Бериславському і Херсонському районах.

Ракетними та артилерійськими підрозділами виконано 34 вогневих завдання по районах зосередження живої сили та техніки ворога.

Підтверджені втрати ворога складають 25 рашистів, три самохідні крупнокаліберні гаубиці “Мста-С”, шість одиниць автотехніки. Знищено склад ворожих боєприпасів в Каховському районі.

В результаті точних ударів Сил оборони по штабу окупаційних військ у Червоному Маяку Херсонської області понад 30 окупантів загинуло, знищено дв танки та чотири вантажівки.

У ворожому корабельному угрупованні в Чорному морі, що наразі складається з 21 корабля, на бойовому чергуванні два надводних ракетоносії. Загальна кількість готових до застосування «Калібрів» – 16

Ворог вочевидь налаштований продовжувати практику ракетних і дронових ударів, зокрема і по об’єктах критичної, енергетичної інфраструктури.