Наші передові підрозділи дійшли до правого берега Дніпра, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на шосту вечора 11 листопада

Триває 261 доба героїчного протистояння української нації широкомасштабному вторгненню.

Сили оборони продовжують звільнення українських земель на Херсонському напрямку. В ході успішних наступальних дій передові підрозділи наших військ в деяких місцях вже дійшли до правого берега Дніпра. Тривають заходи з виявлення та знищення противника в низці населених пунктів.

Противник зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, удосконалює фортифікаційне обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра та на півночі тимчасово окупованої території АР Крим. Водночас, веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Протягом доби противник завдав три ракетних та дев’ять авіаційних ударів, здійснив 10 обстрілів з РСЗВ.

Ворожих ударів зазнали райони населених пунктів Харківської, Донецької, Вінницької, Херсонської та Миколаївської областей.

В Енергодара уражено пункт управління ворога – загинуло 50 окупантів, 40 – поранено. Також знищено гелікоптер Ка-52.

В результаті точних ударів Сил оборони по штабу російських окупаційних військ у населеному пункті Червоний Маяк Херсонської області 30 окупантів загинуло, знищено два танки та чотири вантажівки.

Українська авіація протягом поточної доби завдала п’ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Воїни ракетних військ і артилерії Сил оборони за поточну добу уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, два склади боєприпасів.