Данилов виключив заморозку війни після визволення Херсона

Коментарi:

«Ми не холодильна камера», наголосив секретар РНБО України.

Збройні сили України не планують уповільнювати темпи звільнення деокупованих територій на південному фронті та заморожувати його напередодні зими. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов.

За його словами, завдання, яке ставить ЗСУ президент України Володимир Зеленський «досить просте та зрозуміле» – звільнення всіх територій від терористів та окупантів. І це буде зроблено питання часу, зазначив Данилов.

– Ми не можемо нічого заморожувати, ми не холодильна камера. І маємо звільняти наші території незалежно від погоди та пори року. Жодної зупинки ми допустити не можемо. Тому що там наші люди і ми бачимо, як вони страждають та зі сльозами на очах зустрічають наших хлопців, визволителів, – пояснив секретар РНБО.

За його словами, зайнятий Україною правий берег Дніпра значно вищий за лівий і є більш вигідною позицією для артилерійської стрілянини та іншого виду атак. І незважаючи на те, що окупанти, що відступають, фактично зруйнували всі переправи, крім Кахоської дамби, ЗСУ знають способи, як переправитися, коли буде необхідно.