У Миколаїв дніпровська вода потрапить після звільнення Херсона та ремонту водоводу, – мер Сенкевич

Коментарi:

Багато миколаївців підбадьорилися після повідомлення про повернення під контроль ЗСУ села Киселівка за 15 кілометрів на північний захід від Херсона.

Саме там було перебито трубу водогону Дніпро-Миколаїв. Нею потрапляла дніпровська вода в квартири городян... Але водночас вода не повернеться. Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич пояснив, чому.

Треба обстежити трубопровід та насосну станцію у Херсоні, яка подає воду до цього водопроводу. Водозабір знаходиться біля Херсона, а загальна довжина трубопроводу становить 73 кілометри.

- Щоб знову запустити прісну воду в Миколаєві, потрібно пройти по всій протяжності водоводу, з'ясувати, в яких місцях пробита труба. Ми це зробимо. Зараз працюємо з військовими, адже окупанти по собі все замінували. Потрібно розмінувати і після цього зайдуть наші служби і почнуть все відновлювати. Після цього ми включатимемо насоси.

Головне – є насосна станція водозабору, звідки вода беремо у Херсоні воду. Ми не знаємо, що там зараз. У Снігурівці, наприклад, росіяни розібрали аераційну станцію, вкрали насоси та метал. Ми не знаємо, у якому стані наші системи у Херсоні», – додав Олександр Сенкевич.