США підтвердили відступ росіян із Херсона і назвали їхні жахливі втрати в Україні

Коментарi:

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США назвав втрати РФ у війні проти України.

Американські військові свідчать про те, що рфвиводить війська з Херсона. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі, слова якого наводить CNN.

«На ваших очах російські війська відходять із Херсона. Ми бачимо початок цього процесу. Про це заявив міністр оборони Росії Шойгу. Так і відбувається», – підтвердив генерал Міллі.

Він додав, що, за оцінками США, російські збройні сили втратили понад сто тисяч солдатів убитими та пораненими в Україні з початку вторгнення.

Раніше президент США Джо Байден назвав наказ Москви про відступ з Херсона «свідченням того, що російські військові мають реальні проблеми». Він висловив сподівання, що демократи та республіканці зможуть продовжити спільно протистояти російській агресії в Україні після проміжних виборів.

Російське командування оголосило про виведення військ з Херсона та з правого берега Дніпра напередодні, 9 листопада. За словами командувача російського угрупування в Україні Сергія Суровікіна, Росія не могла повноцінно постачати війська в Херсоні і тому для них доцільніше зайняти оборону по лівому березі.

Відхід російських військ з правого берега Дніпра в Херсонській області дозволить ЗСУ взяти під вогневий контроль «сухопутний міст» до Криму — траси Херсон-Вірменськ, Херсон-Мелітополь та Мелітополь-Джанкою. За ними Росія постачає свої війська на півдні України та в Криму. Але розпочати масштабний наступ на Крим Київ поки не зможе, пише Bloomberg із посиланням на неназваного західного чиновника. Він зазначає, що прохід у Крим для ЗСУ буде утруднений укріпленими оборонними рубежами на кордоні з півостровом. Там зараз Росія почала відновлювати старі і рити нові окопи.