На Донеччині окупанти шукають дезертирів з Харківського напрямку, щоб кинути їх на Херсонський напрямок, – зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на 18.00 10 листопада.

Триває 260 доба героїчного протистояння української нації.

За словами Головнокомандувача ЗСУ протягом минулої доби, на напрямку Петропавлівка-Новорайськ підрозділи Сил оборони просунулись на 7 кілометрів та взяли під контроль шість населених пунктів. Схожа ситуація і на напрямку Первомайське-Херсон, де наші війська теж взяли під контроль шість населених пунктів.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, продовжує обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра.

Для поповнення втрат та посилення угруповання окупантів на Херсонському напрямку, на окупованій території Донецької області шукають військовослужбовців, які відступили з Харківського напрямку. Загарбників відправляють воювати без теплих речей, екіпірування, засобів захисту та зброї – їх обіцяють видати в районі ведення бойових дій.

Авіація Сил оборони України протягом поточної доби завдала по ворогу вісім ударів. Під ураження потрапили сім районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також позиція ППО.

Воїни ракетних військ і артилерії за добу уразили пункт управління, вісім районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, два склади боєприпасів, п’ять засобів ППО.