У Росії помер опальний генерал-полковник, який займався поставками озброєнь

Коментарi:

Помер перший голова Держнаркоконтролю рф генерал-полковник Віктор Черкесов. Йому було 72 роки, і він був свого часу соратником путіна

Черкесів помер у ніч проти 9 листопада. Причини смерті невідомі.

Віктор Черкесов народився 13 липня 1950 року у Ленінграді. З 1975 року працював КДБ СРСР. 1998 року став першим заступником голови ФСБ, яку тоді очолював путін. 2000 року Черкесов входив до передвиборчого штабу Путіна, а після його обрання став його уповноваженим представником у Північно-Західному федеральному окрузі.

У 2003 році путін призначив Черкесова першим директором Федеральної служби РФ з контролю за обігом наркотиків (ФСКН), цю посаду він обіймав до 2008 року. Потім Черкесов два роки керував Федеральним агентством із постачання озброєння, військової, спеціальної техніки та матеріальних засобів, а з 2011 по 2016 рік був депутатом держдуми.

Черкесов вважається опальним ветераном ФСБ. На посаді голови ФСКН у жовтні 2007 року він опублікував у "Комерсанті" статтю "Не можна допустити, щоб воїни перетворилися на торговців".

Текст був "навернений прямо проти ФСБ, якою на той час керував Микола Патрушев", але водночас був "маніфестом, з якого випливає, що саме силовики-"чекісти" врятували росію від розпаду та зникнення: країна, що летіла у прірву, зачепилася за " чекістський гак".

Путін публікацією залишився незадоволений, вже наступного року Черкесова було знято з поста. "Виносити такі проблеми в ЗМІ вважаю некоректним. І якщо хтось діє таким чином, пред'являє такі претензії про війну спецслужб, сам спочатку має бути бездоганним", – коментував "Комерсанту" статтю путін.