Повідомлення про відведення військ Росії з Херсона у командуванні "Південь" назвали "постановним шоу"

Коментарi:

"Це постановочне шоу". Так речник Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк назвала в ефірі телеканалу "Дощ" заяви про відведення російських військ з Херсона.

Гуменюк назвала ці заяви спробою російського керівництва "зберегти обличчя" та зазначила, що це відбувається не вперше.

"Те, що зараз заявляється, – це спроба створити певне враження, що зберігатимуться життя солдатів, що зберігатиметься мирне населення – і чергова демонізація збройних сил України", – сказала Гуменюк.

За її словами, справжня військова операція потребує режиму інформаційної тиші, а "постановочне шоу з проголошенням таких серйозних та важких рішень – це давно зрозумілий метод виправдання себе".

При цьому, як зазначає Гуменюк, рубежі оборони під Херсоном створено, а регулярні російські війська перебувають на місцях і готові тримати оборону.

Заява російського командування, як вважає Гуменюк, може бути "елементом інформаційно-психологічної операції, щоб створити помилкове враження про справжні наміри".

В Офісі президента також заявили, що Україна не бачить ознак того, що Росія залишає Херсон без бою.

Радник голови ВП Михайло Подоляк написав у Twitter у місті залишається значна частина російського угруповання.

Крім того, до регіону стягуються додаткові резерви. Подоляк додав, що Україна вірить своїй розвідці, а не зрежисованим заявам.

"Дії говорять голосніше за слова. Україна не бачить ознак того, що Росія залишає Херсон без бою. У місті зберігається значна частина угруповання РФ, у регіон стягуються додаткові резерви. Україна звільняє території, спираючись на дані розвідки, а не зрежисовані телевізійні заяви", – написав він.