Росія в обмін на дрони доставила до Ірану 140 мільйонів євро готівкою та захоплену західну зброю

Коментарi:

Влада Росії переправила до Ірану готівкову валюту і зразки захоплених в Україні західних озброєнь в обмін на партію безпілотників, заявило Sky News джерело в службах безпеки.

За даними співрозмовника британського телеканалу, рано-вранці 20 серпня в аеропорт Тегерана прилітав російський літак, на якому було доставлено 140 мільйонів євро готівкою, а також вантаж зброї, що складався з британської протитанкової ракети NLAW, американського протитанкового ракетного комплексу Javelin і зенітно-ракетного комплексу.

Отримана зброя дозволить іранському Корпусу вартових Ісламської революції вивчити та скопіювати західні технології для використання у майбутніх війнах, вважає співрозмовник Sky News.

В обмін на це Москва отримала понад 160 іранських безпілотників, у тому числі 100 дронів-камікадзе Shahed-136.

У наступні кілька днів Москва і Тегеран погодили ще одну угоду про постачання безпілотників на суму 200 мільйонів євро, стверджує джерело каналу.

Іран та Росія протягом місяців заперечували, що Тегеран постачає Москві бойові безпілотні апарати, які потім застосовуються в Україні. 5 листопада глава МЗС Ірану вперше визнав поставки, але заявив, що вони сталися ще до вторгнення і йшлося про «невелику» кількість дронів.