Піймали коригувальника, який наводив російські ракети на будівлю СБУ у Миколаєві

Коментарi:

СБУ викрила ще одного російського агента під час контрдиверсійних заходів на південному напрямку. Він збирав інформацію про місця дислокації українських військових підрозділів та правоохоронних органів, задіяних в обороні Миколаєва.

Зібрану інформацію він намагався передати агресорам через анонімний Телеграм-канал, створений спецслужбами рф для розвідувально-підривної діяльності в регіоні.

Окупанти «полювали» за координатами об’єктів СБУ, по якими планували здійснити прицільний ракетний удар.

Втім, СБУ спрацювала на випередження і затримала агента під час спроби передачі інформації.

Зловмисником виявився місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення намагався вийти на агресора для співпраці з ним

Він активно поширював через соцмережі свої прокремлівські погляди, у тому числі заклики до підтримки загарбників. Також виправдовував їх військові злочини, спрямовані на знищення цивільного населення та критичної інфраструктури українських міст.

Таким чином, він потрапив у поле зору спецслужб рф, які залучили його до збору розвідданих на користь окупаційного угруповання, розташованого у захоплених районах півдня нашої держави.

Під час обшуків за місцем проживання цього агента виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку з доказами його підривної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за:

- ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану, з метою передачі такої інформації державі агресору),

- ч. 1, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) ККУ.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомила в УСБУ Миколаївської області.

Триває розслідування . Заходи з викриття коригувальника проводили працівники СБУ Миколаївської області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.