Колони російської військової техніки з награбованим добром залишають Херсонщину, – вечірнє зведення Генштаб ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на 18.00 8 листопада.

Триває 258 доба героїчного протистояння української нації.

Противник завдав три ракетних та 10 авіаційних ударів.

На Південнобузькому напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали 30 населених пунктів, що межують з лінією зіткнення. У тому числі, Благодатне, Нова Кам’янка, Сухий Ставок Херсонської області, а також Василівка, Кобзарці, Широке Миколаївської області.

Ворог продовжує займатися мародерством. 7 листопада через дамбу Каховської ГЕС рухалися колони вантажних автомобілів з вкраденою побутовою технікою та будівельними матеріалами. Триває демонтаж та вивезення обладнання, веж мобільного звʼязку українських операторів.

В районі міста Берислав окупанти підірвали лінії електропередач та устаткування сонячної електростанції. З Херсонського обласного музею окупанти вивезли всі художні цінності, меблі та обладнання.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала по ворогу 16 ударів. Під ураження потрапили чотири пункти управління, вісім районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також чотири позиції ППО.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони за добу уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки противника.