ЗСУ покришили батальйон «ахмат», а в Херсоні окупанти переодягаються в цивільне, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на шосту ранку 7 листопада.

Розпочалась 257 доба героїчного протистояння української нації.

Протягом минулої доби противник завдав чотири ракетних та 24 авіаційних удари, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ворожих ударів зазнали райони 30 населених пунктів Запорізької, Донецької, Луганської, Миколаївської, Сумської та Херсонської областей.

На Південнобузькому напрямку ворог стріляв з танків та артилерії різних типів по Благодатному, Давидовому Броду, Дудчанах, Мирному Новій Кам’янці та Правдиному. Крім того, ворог продовжував вести повітряну розвідку, активно застосовуючи БпЛА. Здійснив 20 вильотів.

У Каховці тривають пошуки диверсійних груп та коригувальників вогню. Затриманих вивозять до Горностаївки і під тортурами “вибивають” покази. В Херсоні окупанти, перевдягнуті у цивільний одяг, займають приміщення містян та укріплюють всередині позиції для ведення вуличних боїв.

За уточненою інформацією біля Майорська щоденні втрати ворога складають до 30 осіб вбитими та понад 120 – пораненими різного ступеня тяжкості. В Лисичанську в батальйоні “ахмат” орієнтовно 30 вбитих та 15 поранених. Реальна кількість мертвяків ретельно приховується ворогом.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 22 удари. Під ураження потрапили 20 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також дві позиції ППО. Наші підрозділи протиповітряної оборони збили 5 БпЛА.

Воїни українських ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили два пункти управління, 8 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, склад боєприпасів, станцію радіоелектронної боротьби.