Сили оборони моніторять ситуацію в Придністров’ї, фіксують безпілотники на Миколаївщині

Коментарi:

Обстановка на півдні Україні – підсумок 6 листопада від ОК «Південь» ЗСУ.

З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії активно використовує безпілотних повітряних шпигунів вздовж лінії зіткнення і в місцях нанесення системного вогневого ураження: Миколаїв та околиці, Нікопольщина, Чорноморське узбережжя.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 147 вогневих завдань, а авіацією здійснила два результативних вильоти. Уражено райони зосередження сил та засобів противника в кількох населених пунктах.

Орієнтовні втрати противника – 14 військових, три одиниці авто-бронетехніки, пункт управління БпЛА, а також три склади з боєприпасами в Бериславському і Херсонському районах.

За уточненою інформацією, підтверджено ураження противника за попередні дні в Каховці. Внаслідок удару по будівлі базування підрозділу окупантів з 200 рашистів, завдано суттєвих втрат. Наслідки ворог ретельно приховує, в місті посилено адміністративно-поліцейський режим та тиск на місцеве населення.

В Бериславі від місцевих вимагають примусової евакуації до 10 листопада. Окупанти знов шантажують техногенною катастрофою щодо можливого руйнування Силами оборони України дамби Каховської ГЕС.

Корабельний склад країни-агресорки в Чормому морі змін не зазнав та складається з трьох кораблів, серед яких жодного ракетоносія. Море продовжує штормити, що може сприяти винесенню мін, підрив яких можливий мимоволі на мілководді.

В сусідній з Одещиною і Віннічиною Молдові прибічники проросійської партії "Шор" влаштовують антиурядові протести. Таким чином россія використовує прихованих, що працюють під прикриттям, агентів спецслужб для розхитування ситуації в країні. Побоюючись симпатики українцям від мешканців Молдови, Москва хоче максимально використати соціальне невдоволення людей: через економіку схилити уряд Молдови на свій бік.

Але ці соціально-політичні авантюри не мають успіху. Контингент рашистських військ наразі не несе критичної загрози з боку Придністров’я. Але Сили оборони України ретельно моніторять ситуацію.