Росіяни підірвали вежі зв'язку українських операторів на Херсонщині – ГУР

Коментарi:

Окупанти підірвали вежі мобільного зв'язку українських операторів у двох селах на Херсонщині, а також планують продовжити комендантську годину, щоб потай підтягнути нові сили на правий берег.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

Так, у селах Ольгівка та Токарівка окупантами підірвано вишки мобільного зв'язку українських операторів.

Також людей попереджають про введення комендантської години протягом доби. Очікується продовження терміну дії комендантської години для прихованого закладу нових сил на правий берег.

Водночас, російські окупанти розсилають СМС-повідомлення жителям Херсонщини, які користуються послугами мобільного зв'язку російських операторів. Вони повідомляють про нібито намір ЗСУ здійснити масований артилерійський обстріл цивільної інфраструктури, через що потрібно евакуюватися на лівий берег.

За інформацією ГУР, є висока ймовірність здійснення окупантами найближчими днями провокаційних обстрілів житлових районів з метою звинувачення українських сил оборони.

Крім того, розвідка повідомляє, що протягом трьох діб через Каховську ГЕС їдуть колони військової техніки ЗС Росії з боку Козацького у напрямку села Цукури (з правого на лівий берег Дніпра). ГУР повідомляє, що більшість машин – тентовані вантажні та цивільні автомобілі упаковані награбованим майном. Зазначається, що окрім побутової техніки окупанти масово вивозять пластикові склопакети для вікон. Зокрема, у Бериславському районі окупанти методично грабують приватні будинки, магазини та склади. Повністю пограбовано майно Бериславської підстанції районної електромережі (машини, обладнання, прилади, ремонтні матеріали).

За інформацією ГУР, у Любимівці російські військові вилучають практично весь автотранспорт: автобуси, легкові автомобілі, вантажівки. Повністю розграбовані місцеві СТО та автопарки.

Уздовж гирла Дніпра проводиться розвідка місцевості. З місцевих рад населених пунктів, розташованих по лінії Дніпра, вивезено всю документацію. У самих приміщеннях облаштовані комендатури окупантів.