Переваги рф у повітрі у війні проти України більше немає, – міноборони Британії

Коментарi:

Озвучено причини.

Ще 3 листопада головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що РФ за 8 місяців війни в Україні втратила майже вдвічі більше літаків, ніж за десять років війни в Афганістані.

7 листопада, у прес-службі міноборони Британії з посиланням на дані своєї розвідки озвучили інформацію щодо втрат рф серед літаків за 8 місяців війни в Україні.

Джерело заявило, що вони не можуть підтвердити цифри, названі Залужним. Однак факт залишається фактом: російська армія не має переваги в повітрі, як того планували і хотіли в Кремлі.

Британці головною причиною такого жалюгідного стану російської авіації називають брак досвідчених пілотів, погану підготовку, втрату на перших етапах війни досвідчених льотчиків. Також окупанти бояться відправляти свою авіацію в ту зону, де дуже багато військової техніки ЗСУ та де можуть перебувати системи ППО.

Джерело повідомляє, що найближчим часом ситуація у повітрі не зміниться. Росія втратила занадто багато літаків, а створити нові – справа не така і проста, тим більше що в рф немає і часу, щоб якісно підготувати нових пілотів для своїх літаків.