Що потрібно для професійного прибирання свого будинку чи квартири

Всі ми мріємо про ідеальну чистоту в нашому домі та робимо для цього все можливе. Використання професійних засобів для прибирання є одним із способів досягнення мети: спеціальні швабри, побутова хімія та інший інвентар, якщо він підібраний правильно, здатний полегшити наведення чистоти в будинку, у передчуття порядку та свіжості.

Правила прибирання квартири чи будинку

Щоб процес наведення порядку з самого початку пішов як по маслу, потрібно обов'язково запастися всім для цього необхідним. Щоб вимити вікна та підлоги до блиску, очистити килими, сантехніку та побутову техніку як слід, потрібно правильно підготуватися.

Вибираємо інвентар

Щоб ефективно очистити всю квартиру, недостатньо однієї або двох ганчірок. Якщо ж ви до того ж хочете зберегти в цілісності свій ламінат, кахельну плитку, м'які та корпусні меблі, то вам неодмінно знадобляться:

  • ганчірки з бавовни та інших м'яких матеріалів, що добре вбирають;
  • необхідні насадки пилососа для збирання меблів та килимів різної величини ворсу;
  • вікномийки;
  • швабри для певного типу статей.

Повірте, це не марна трата грошей. Усі інструменти для прибирання ви купуєте на довгі роки. Так як вони мають певну сферу використання і розроблені спеціально для того чи іншого застосування, то і прослужить, наприклад, вікномийка значно довше, ніж якби ви застосовували для тієї ж мети звичайну ганчірку, витрачаючи свій дорогоцінний час та нерви.

Ефективні миючі засоби

Друге, на що нам потрібно звернути увагу, це вибір миючих засобів. Так само, як і у випадку з інструментами, бренди-виробники представили ринку величезну кількість різної побутової хімії, яка максимально ефективно справляється зі своїми завданнями, заощаджуючи не лише час, а й гроші покупців.

  • засоби для миття підлог;
  • побутова хімія для скла;
  • товари для чищення килимів;
  • порошки та гелі для прання білизни;
  • хімія для чищення сантехніки та кухні;
  • поліролі для меблів та підлогових покриттів;
  • фінішні антисептики та антистатики.

Лише використання всього набору засобів під час збирання може гарантувати, що ви наблизитесь до професійного клінінгу і ваша обитель буде максимально стерильною.

Послідовність дій при збиранні

Те, в якому порядку і як робити прибирання, дуже важливо, і далі ви зрозумієте чому.

  1. Почніть зі спальні. Зберіть весь текстиль: ліжко, покривала, штори та відправте їх у прання. Потім почистіть кімнату від пилу зверху вниз, тобто починаючи з гардин і закінчуючи полицями, батареями та плінтусом. Тепер у хід йде пилосос і лише після нього – засоби для очищення м'яких меблів та килимів. Не забудьте добре провітрити кімнату після закінчення!
  2. Далі приступаємо до прибирання вітальні, дитячої кімнати, спалень і передпокою за тим самим принципом.
  3. Тепер настав час кухні. Починаючи від вентиляційних решіток та світильників, крок за кроком просувайтеся вниз, відмиваючи від пилу та жиру плитку, поверхні полиць, підвіконня, плиту тощо. Не забудьте про витяжку та вимикачі. Рекомендується також ретельно вимити холодильник, повністю позбавивши його несвіжих продуктів.
  4. Санвузол забирається в останню чергу, так як це місце, куди ви зливатимете брудну воду протягом усього прибирання. Нанесіть спеціальні засоби для миття сантехніки на унітаз, раковину, душову кабіну або ванну, а також на плитку, особливо там, де вона найбільше стикається з вологою. Починайте мити санвузол саме зі стін, поступово переходячи до раковин і закінчіть весь процес очищенням біде та унітазу. В кінці добре відмийте дзеркало, насухо протріть кахель, відполіруйте ручки шафок, якщо це потрібно.

Провітріть квартиру і винесіть все сміття. Приголомшливе почуття абсолютної чистоти, чи не так?

Щоб будинок або квартира залишалися чистими якомога довше, рекомендуємо використовувати поліроль для поверхні підлог та стін у кухні та ванній, а також антистатик для перешкоди утворенню пилу там, де вона накопичується найактивніше. Також не забудьте про антисептики, які слід наносити на дверні ручки, пульти дистанційного керування та інші місця, яких часто торкаються домочадці. Вдалого прибирання та приємного вечора після її закінчення!