Російські мобілізовані в Білорусі масово хворіють, конфліктують та принижують місцевих

Коментарi:

Військова міліція РБ не може стримувати протиправну поведінку росіян.

На територію Білорусі продовжують надходити підрозділи з РФ, які складаються переважно з так званих «частково мобілізованих» громадян. Їхнє головне завдання – підготовка матеріальної бази та місць розміщення окупаційних військ. Тим часом самі «чмобики» змушені жити в непристосованих умовах. Переважно у польових наметах без належних санітарних умов.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

«Наразі серед цих військовослужбовців відзначається масштабний спалах різних захворювань. В основному це захворювання дихальних шляхів (бронхіт, ангіна, пневмонія, загострення астми) та інфекції шлунково-кишкового тракту. Наразі масштаби захворювань такі, що білоруські медики не здатні впоратися з ними. Окупанти змушені терміново відправляти до Білорусі військових та мобілізованих медиків з РФ.

Найближчим часом очікується прибуття чергової партії медичних співробітників на 230 загальновійськовий полігон західного оперативного командування з РБ (обузлісновської). Спалах захворювань на ньому також пов'язують із недотриманням елементарних вимог для військових таборів щодо забезпечення гігієни, якісного харчування та медичного забезпечення.

Також у Білорусі зростає напруженість між військовими двох держав. Численні конфліктні ситуації пов'язані з прецедентами зневажливого ставлення російських до білорусів. Військова міліція РБ не може стримувати протиправну поведінку росіян. Зокрема, у доповідних записках, які подаються старшими офіцерами СРБ на основі скарг своїх рядових військовослужбовців, вказується на зневажливі висловлювання та поведінку росіян щодо білорусів. Зокрема з використанням принижень на основі етнічних характеристик. Кількість прецедентів швидко зростає, що призводить до неконтрольованої ескалації напруги у Білорусі», – йдеться у повідомленні.