Окупанти на Херсонщини вже виганяють мешканців будинків по обидва береги Дніпра, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

інформація станом на ранок 6 листопада.

Розпочалася 256 доба героїчного протистояння української нації.

Протягом минулої доби окупанти завдали чотири ракетних та 19 авіаційних ударів, здійснили 75 обстрілів з РСЗВ.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали 25 населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення.

Окупаційні війська продовжують насильницьку евакуацію населення з зайнятих територій Херсонської області. Їй підлягают жителі правого берега Дніпра, а також 15-кілометрової зони лівобережжя. Із Заводівки місцевих жителів вивозять на тимчасово окуповану територію АР Крим, з подальшим переселенням в рф.

5 листопада абонентам російських мобільних операторів у Херсоні окупанти розсилали повідомлення з попередженням про нібито підготовку ЗСУ масованого обстрілу та із закликом якнайшвидше покинути правобережну частину міста. В деяких населених пунктах окупанти знищують вежі українських мобільних операторів.

За уточненою інформацією, в Басані Запорізької області уражено штаб підрозділу зс рф, знищено 10 одиниць військової техніки та півсотні військовослужбовців.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала по ворогу сім ударів. Під ураження потрапили 6 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також позиція ППО. Підрозділи української протиповітряної оборони збили чотири БпЛА.

Воїни наших ракетних військ і артилерії за добу уразили

пункт управління ворога, сім районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, склад боєприпасів.