США відправлять Україні танки, дрони та системи ППО на суму $400 млн

Коментарi:

Міністерство оборони США анонсувало черговий пакет військової допомоги Україні на суму $400 млн. Крім нового озброєння допомога Києву включатиме ремонт техніки, що вже є у ЗСУ, розповіла на брифінгу заступник спікера Пентагону Сабріна Сінг.

Пакет допомоги включатиме 1100 дронів Phoenix Ghost, 40 броньованих річкових катерів, ремонт 250 бронетранспортерів М1117, 45 відремонтованих чеських танків Т-72 та інше. Також кошти буде виділено на модернізацію ракет для систем протиповітряної оборони Hawk.

Усього США та Нідерланди домовилися відремонтувати та відправити Україні 90 чеських танків Т-72. "Певна кількість танків буде доставлена ​​в Україну до кінця грудня, решта надійдуть у 2023 році", – розповіла Сінг.

Київ просив західні уряди відправити сучасні танки, щоб продовжити просування на північному сході країни та звільнити нові території. Але США та Німеччина поки що не наважуються поставити M-1 Abrams та Leopard частково через проблеми з навчанням та логістикою на полі бою.

Анонсуючи новий пакет військової підтримки, міністр оборони України Олексій Рєзніков розповів про оновлення системи протиповітряної оборони у країні. Вона включатиме не лише ракети, а й різну стрілецьку зброю, а також зенітні комплекси.

«Така мережа над Україною має бути створена завдяки різним системам. Іспанський уряд оголосив, що скоро ми отримаємо від них системи Hawk 23, завершується підготовка наших екіпажів», – сказав він.