На Миколаївщини викрили "продавчиню автівок", яка крала гроші у бійців ЗСУ та волонтерів

Коментарi:

Мешканка Одеської області, на торговельних майданчиках розміщувала фейкові оголошення про продаж автомобілів. «Пропонувала» лише ті автівки, що мають попит та можуть використовуватися для потреб військових.

Жінка отримувала передплату на рахунки, оформлені на підставних осіб. Коли гроші отримувала, то оголошення видаляла і зникала.

У такий спосіб вона привласнила гроші 120 громадян. Серед ошуканих – військовослужбовці ЗСУ та волонтери. Сума збитків наразі встановлюється.

В оселі зловмисниці правоохоронці провели обшук. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, 16 мобільних телефонів, а також банківські картки та понад три десятки sim-карток різних мобільних операторів. Вилучене направлено на проведення експертних досліджень.

Схему шахрайства викрили працівники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області спільно зі слідчими Первомайського районного відділу поліції.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до восьми років за ґратами. Фігурантці готують підозру.

Процесуальне керівництво здійснює Кривоозерський відділ Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області.